12 000 fjällripor från Famous Grouse


– Att skapa nya versioner av redan etablerade whiskysorter är en utmaning då en ny produkt måste leva upp till de höga förväntningarna som ställs på vår whisky, samtidigt som den måste sticka ut och kunna stå på egna fötter. Alla våra produkter har The Famous Grouses lena karaktär, men också sin alldeles egna personlighet, säger Kirsteen Cambell, Master Blender av The Famous Grouse.

Winter Reserve är framtagen med varma smaker för tiden då det är som kallast. I Sverige har vi en riktigt lång, tråkig vinter och Winter Reserve ska kännas okej att dricka även tiden efter man slängt ut granen och städat bort julen, säger Peter Molander, Nordic Brand Manager på Edrington.

The Famous Grouse Winter Reserve beskrivs som en mjuk, varm, blended whisky med hög andel sherrylagrad malt och med toner av nejlika, karamelliserad ingefära och nötig choklad. Istället för den omisskänneliga moripan pryds flaskans etikett av en fjällripa i vinterdräkt.

12 000 fjällripor kommer att finnas tillgängliga från den 6 december 2019 i utvalda Systembolagsbutiker.

The Famous Grouse Winter Reserve

Nr: 4066001
Pris: 299 kr (70 cl)
Alkoholhalt: 40 %

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!