Fast 15-åring från Ballantine’s

Glentauchers destilleri

Efter en mycket framgångsrik Sverigelansering av Glenburgie 15 YO och Miltonduff 15 YO introducerades förra året Glentauchers 15 YO – den tredje whiskyn i serien av spännande single malt från Ballantine’s. I och med denna lansering kunde vi svenskar för första gången köpa en officiell single malt-buteljering från Glentauchers, ett av de destillerier som utgör stommen i Ballantine’s.

Glentauchers 15 YO tog under Stockholm Beer & Whisky Festival hem första pris i kategorin skotsk single malt 13–20 år. Den lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment idag den 2 december 2019.

Glentauchers, som tillhör Chivas Brothers, är ett destilleri där all produktion fortfarande sköts manuellt och tjänar som ”skoldestilleri”. Det innebär att all personal som skall arbeta med produktion inom koncernen arbetar där under en period i syfte att lära sig hantverket från grunden.

Glentauchers 15 YO

Nr: 480
Alkoholhalt: 40,0 %
Pris: 449 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!