Innis & Gunn Vanishing point 03 – spränger gränser


Innis & Gunn släpper en Imperial Stout som lagrats 420 dagar på amerikanska bourbonfat. Vanishing Point 03 beskrivs som en smakbomb på 11 % där bryggmästaren Dougal Sharp verkligen tagit ut svängarna. 20 000 flaskor av denna fylliga stout i presentförpackning kommer till Systembolagets hyllor den 24 januari 2020. Bäst-före-datumet är juli 2024 vilket indikerar att ölet går utmärkt att lagra i en sval ölkällare en god stund bortom detta årtal för den som vill.

Dougal Gunn Sharp, grundare och master brewer på Innis & Gunn, berättar:
– Passion och smak är kärnan i våra öl och i VP03 har vi skapat en otroligt balanserad och djärv öl som är fullkomligt packad till bristningsgränsen med massiva aromer och smak. Ölet har vilat på ekfat under hela 14 månader i vårt lagerhus i Perth. Under tiden arbetade vi redan med nästa version i serien, som snart kommer att läggas på ekfat, för lansering i slutet av 2020. Det är oerhört spännande att göra dessa öl och vi har verkligen pushat gränserna för vad vi kan göra.

Doft: Mustiga torkade röda frukter med massor av ek, karamell och toffee
Smak: Väldig rostad, choklad och bränd maltkaraktär
Avslut: Behagligt fyllig karamell och värmande bourbontoner
Malt: Ale malt, roasted barley, amber malt och chocolate malt
Humle: Super styrian
ABV: 11%
IBU: 45

Innis & Gunn Vanishing Point 03

Nr: 11569, 50 ml,
Pris: 59,90 kr (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!