Guinnessrekord: världens dyraste whiskysamling


Världens dyraste whiskysamling tillhör en herr Viet Nguyen Dinh Tuan i Ho Cho Minh City. Hans samling har värderats av Rare Whisky 101 och summan hamnade till slut på 10 770 635 engelska pund, ett pris som går upp till 13 miljoner om samlingen säljs via en brittisk auktionsfirma.

Samlingen utgörs av 535 flaskor skotsk och japansk whisky, bland annat en fullständig samling av Macallan Fine & Rare, och där ingår också tre flaskor Fine & Rare från 1926 då endast 40 flaskor lanserades.

I samlingen finns också en flaska (av endast tolv) av den äldsta Bowmore som finns och som är den dyraste Islaywhisky som sålts. Den gick för 300 000 engelska pund vid en auktion nyligen.

Denne herr Viet har samlat whisky i tjugo års tid och tänker inte sluta med det.
– För mej är whiskysamlandet mitt livs passion. Jag har ingen avsikt att sälja en endaste flaska i samlingen, utan fortsätter att söka fler gamla och unika whiskies för att utöka den. Guinness världsrekord känns som ett erkännande av allt hårt jobb jag lagt ned på samlandet.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!