Sweden Rocks gin med lokal gurka


Landets största hårdrocksfestival Sweden Rock Festival utökar sin dryckeskatalog med en craft gin för finsmakaren, smaksatt med gurka som odlats bara en kilometer från festivalområdet.

Om det inte vore för Sweden Rock Festival skulle nog många ute i landet aldrig hade hört talats om det lilla samhället Norje. Men tack vare att hårdrockare från hela världen årligen vallfärdar dit för att få uppleva Sveriges största hårdrocksfestival är orten nu ordentligt satt på kartan. Och listan över band som spelat är minst sagt imponerande: nästintill alla hårdrocksvärldens största legender har någon gång varit där.

Norje är i högsta grad närvarande även när Sweden Rock Festival nu lanserar en egen gin. Drycken är nämligen smaksatt med gurka som odlats på Gummagården i Norje. Sofia Lindqvist Lacinai är marknadschef på Sweden Rock Festival och hon är entusiastisk inför den nya produkten. 

– Det känns spännande att utöka vår dryckesportfölj med en riktigt god gin. Att den sedan är smaksatt med gurka som faktiskt har vuxit bara en kilometer från festivalområdet gör förstås det hela ännu roligare, säger hon. 

Sweden Rock Festival har fem år i rad lanserat exklusiv whisky i begränsad upplaga. Men den här gången är det alltså gin som gäller, en dryck som blivit allt populärare på senare år. Och liksom med tidigare lanseringar kommer säkert många av festivalbesökarna köpa två flaskor – en att dricka och en att placera i hyllan för dess utseendes skull. 

Men Sweden Rock Spirits Distilled Gin är inte bara snygg, den är dessutom väldigt god och fungerar lika bra att dricka som den är som att blanda med en premiumtonic. Liksom de tidigare lanseringarna har Sweden Rock Spirits Distilled Gin tagits fram i samarbete med Brands For Fans.

– Det har varit en kul och kreativ process att ta fram denna premium gin. Bara att få till de rätta subtila gurktonerna i ginen krävde sina sittningar, konstaterar Sari H Wilholm på Brands For Fans. 

Så här beskrivs den:
”Stor, tydlig doft med toner av enbär, citrus och gurka. Smaken är en ren, balanserad och komplex gin med inslag av citrus och gurka. Med en något högre alkoholhalt lyfter den smaken på din favoritdrink, men kan med fördel njutas i eget majestät, eller med is, medan du gör upp planerna för kommande festival.”

Sweden Rock Spirits Distilled Gin

Nr: 77289
Pris: 499 Kr (70 cl)
Alkoholhalt: 41 %
Producent: Brands For Fans Sweden

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!