Jura 18 yo – Livlig 18-åring!


Jag minns det som igår när man fick meddelande om att Isle of Jura Distillery skulle lansera sin då nya Signature Series. Fem nya single-malt-whiskies i ny flaska med ny design. Nu fast forward ett par år senare och det känns som ett smart drag. Jag är en av dem som tycker det här var ett steg helt i rätt riktning.
Jura 18 har lagrats på ex bourbonfat och därefter fått ett extra liv i fat som innehållit rött vin.

Allt om whiskys smaknoter
Doft: Doften är underbar och fyller glaset med kola, tropisk fruktsallad och sirap.
Smak: Smaken är rund inledningsvis men vaknar till liv och kryddigheten får ta plats. Lite vinös i tonen och smaken går mot röda bär, svartvinbär tillsammans med kaffe och mörk choklad. Den har ett härligt kryddigt avslut som ligger kvar i munnen.
Slutsats: En livlig 18 årig whisky, en klar favorit hos chefredaktören när det kommer till Juras nya range.

Jura 18 yo

Nummer: 427
Alkoholstyrka: 44%,
Pris: 699 kr

Etiketter

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.

Verifierad av MonsterInsights