Lär känna Loch Lomond


Här har vi en annan decembernyhet. En perfekt förpackning om man vill lära känna Loch Lomond whisky lite närmare eller för all del testa med en vän och göra en liten mini-whiskyprovning. Kombipacketet innehåller fyra stycken småflaskor redo att testas och jämföras eller en och en för sig. Det här är de fyra som du får när du köper multipacket.

Loch Lomond Original, 40%

Loch Lomond Original är en Highland single malt med smak av vanilj, hasselnöt, russin, rostat bröd, citron, kanel. Whiskyn har ett milt och något rökigt avslut. Destillerad i både traditionella pot stills och Lomondpannor. Har lagrats på en kombination av amerikanska 1st fill, 2nd fill och nyrostade återanvända bourbonfat.

Loch Lomond 12 YO, 46%

Loch Lomond 12 YO är en fruktig 12-årig Highland single malt med smak av mogna päron, citrus, vanilj och en viss sötma. Whiskyn har ett milt, långt och något rökigt avslut. Destillerad i både traditionella pot stills och Lomondpannor. Har lagrats på en kombination av amerikanska 1st fill, 2nd fill och nyrostade återanvända bourbonfat.

Loch Lomond 15 YO, 46%

Loch Lomond 15 YO är en fruktig whisky med smak av aprikos, päron, vanilj, nötter, honung med ett balanserat rökigt avslut. Destillerad i både traditionella pot stills och Lomondpannor. Har lagrats 15 år på originalfat i en kombination av 2nd fill amerikanska bourbonfat, 2nd fill hogshead fat och nyrostade återanvända hogsheads-fat.

Loch Lomond 18 YO, 46%

En rund och smakrik 18-årig Highland single malt med inslag av äpple, krusbär, tobak och ek. Whiskyn har ett långt avslut med toner av tobaksblad, te och rök i fin balans. Destillerad i både traditionella pot stills och Lomondpannor. Har lagrats på en kombination av amerikanska 1st fill, 2nd fill och nyrostade återanvända bourbonfat.

Loch Lomond kombipack

Volym: 4 st 5 cl-flaskor
Nummer: 363
Pris: 228 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!