Aberfeldy slutlagrad på Bordeauxfat


Ett av Aberfeldys signum har alltid varit dess långa jästid. På destilleriet i Pertshire i de skotska höglanden har man låtit jäsningen vara extra länge för att få fram en rik fruktighet och en framträdande sötma. Utöver den traditionsenliga jäsningen har den nya whiskyn slutlagrats på franska rödvinsfat från Bordeauxregionen Pomerol, känt för sina lerrika jordar. Whiskyn har jäst i 70 timmar, lagrats i 15 år och buteljerad på 43 procent.

– Det känns roligt att kunna släppa ett begränsat antal exemplar av den här unika single malt-whiskyn i Sverige. Aberfeldys karakteristiska jästid ger en komplex karaktär tack vare en ökad mängd estrar i destillatet, och kombinationen med de eftertraktade lagringsfaten från Pomerol är spännande, säger Christian Asmussen, Nordic Brand Manager på Bacardi, som äger Aberfeldy.

Aberfeldy 15 Year Old Limited Edition French Red Wine Cask Finish

Nummer: 40703
Pris: 649 kronor

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!