Snälleröds krögarsnaps perfekt till vårens mat


När vårljuset börjar sippra fram mellan de gråa molnen då vet man att det snart är dags för påsk.
Lagom till påsk lanseras Snälleröds ekologiska Krögarsnaps – där fem av Sveriges främsta krögare, Malin Söderström, Pontus Frithiof, Nils Molinder, Håkan Thörnström och Henrik Norström, tagit fram varsin snaps baserad på personliga smakupplevelser och minnen. Snapsarna säljs i ett 10-pack à 5 cl per flaska och hur trevligt är inte det att servera på middagsbordet. Se till att beställa dem redan idag. Undrar vilken som kommer att bli din favorit till vårens luncher och middagar.

Malin Söderström
En lätt snaps som lämnar en mild och rund eftersmak. Vinbär, enbär och rosmarin för tankarna till skogen. Enligt Malin passar den utmärkt till lättare vilträtter, rökt kött och fisk.

Pontus Frithiof
Med grönt te och Sichuan-peppar får du en frisk och blommig snaps med inslag av citrus. Lämnar efter sig en fräsch och något kryddig eftersmak. Passar utmärkt till Asien-inspirerade maträtter som sushi och sashimi tycker Pontus.

Nils Molinder
En kraftig snaps med inslag av citrus och kummin med en tydlig avslutning av ingefära. Nils gillar att dricka den här snapsen till fisk, skaldjur och kräftskivan.

Håkan Thörnström
Sötaktig smak och doft med tydliga inslag av äpple, lakrits och anis. Avslutningen är lång, rund och välbalanserad. Fantastiskt utmärkt till klassiska svenska smaker så som matjessill och lagrad ost om Håkan får välja själv.

Henrik Norström
En fräsch snaps på pors, verbena-citrus och citronskal, med subtila inslag av örter. Den lämnar en torr och frisk känsla. Henrik tycker den passar utmärkt till laxen och sillen.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Arcus Sweden väljer nu också att bidra med 5 kr per såld Snälleröds Krögarsnapsförpackning under 2020 till de restauranger som är i behov och ansöker till ”Krögarhjälpen” En gest som uppskattas både av restaurangbranschen men även av oss som gillar att besöka dem. Vi vill ju att de ska finnas kvar.

Sveriges restaurangbransch går på knäna i samband med den världsomspännande Covid-19-situationen. Många krogar kämpar för att inte behöva stänga ned på grund av det låga besöksantalet som råder då restauranggästerna inte går ut i samma utsträckning som de brukar.

– Vi på Arcus månar om svensk restaurang- och barkultur. Det är av yttersta vikt att vi har en fungerande och välmående restaurangnäring i landet. Det är på krogen som möten sker, mat- och dryckeskultur skapas, affärsrelationer knyts och vänskap frodas. För många är just restaurangvärlden även ett första steg in på arbetsmarknaden. Med detta som bakgrund är det av största vikt att vi behåller ett levande krogliv. Alla pengar kommer oavkortat att delas ut löpande som bidrag till restauranger runt om i Sverige. Detta löser inte den enorma utmaning som branschen står inför, men det kanske kan hjälpa någon lite. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Petter Berglund, VD på Arcus Sweden.

Snälleröds Krögarsnaps

Nr: 86603
Pris: 249 kr (10x50ml)

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.