Ardbeg Blaaack – bräkande jubileum


Det mycket uppskattade årligt återkommande eventet Ardbeg Day har firats av tusentals fans världen över, sedan juni 2012 då det blev ett globalt event.
The Ardbeg Committee har varit igång sedan i januari år 2000 och har idag drygt 100 000 medlemmar. Ardbeg Blaaack är alltså en jubileumsutgåva för att fira de gångna 20 åren.
Kommittémedlemmarna, som är kända för sin passion för en riktigt rökig whisky, samlas för att fira allt som har med Ardbeg att göra samt för att provsmaka destilleriets limiterade whisky. På grund av den rådande covid-19-pandemin ställs Ardbeg Day in och specialutgåvan, som vanligtvis lanseras i samband med
Ardbeg Day, släpps nu först den 10 juli.

– Vi såg verkligen fram emot att få hylla alla våra lojala fans som under två decennier stolt representerat Ardbeg. Därför är vi självklart mycket ledsna över att Ardbeg Day 2020 har ställts in på grund av den rådande situationen i världen. Ardbeg Blaaack är något utöver det vanliga och vi ser fram emot att kunna avnjuta den tillsammans med våra fans, trots att det i år får ske på
avstånd, säger Mickey Heads, destillerichef Ardbeg.

Namnet anspelar på hur fåren låter när de mår bra, och får finns det ju gott om i Skottland och speciellt på Isle of Islay. Men också Nya Zeeland har ju får, och den här upplagan av whiskyn har mognat på Pinot Noir-fat från just Nya Zeeland.

Ardbeg Blaaack

Nr: 40463
Alkohol: 46 %
Pris: 1 199 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!