Veckans Single Malt


Veckans Single Malt är Juras 18 åriga stjärna – Jura 18.

2018 lanserade Isle of Jura Distillery sin nya Signature Series med fem whiskies. Nu, ett par år senare har vi fått prova och testa alla utgåvor i Juras nya ryggrad och det är en mångfasetterad kollektion där vi idag rekommenderar Jura 18.

Jura 18 är en klar favorit hos chefredaktören när det kommer till Juras Signature Series. Whiskyn har lagrats på amerikanska ex bourbonfat och därefter fått en extra skjuts och spänstig finish i fat som innehållit Superior Premier Grand Cru Classé Bordeauxvin. Den är 18 år men riktigt livlig och pigg.

Doften är underbar och fyller glaset med kola, tropisk fruktsallad och sirap.

Smaken är rund inledningsvis men efter en stund får kryddigheten ta plats. Den är en aning vinös i tonen och smaken går mot röda bär, svartvinbär tillsammans med kaffe och mörk choklad. En subtil rökig ton finns i bakgrunden men är väl integrerad med resten av den fylliga whiskyn. Den har ett härligt kryddigt avslut som ligger kvar länge i munnen.

Jura 18 YO

Nr: 427
Alkoholhalt: 44%
Pris: 698 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!