Veckans Irländska blended


Veckans irländska blended är prisvärda Black Cask från West Cork distillers. West Cork Distillers grundades 2003 av de tre barndomsvännerna Denis McCarthy, Ger McCarthy & John O’Connell. Inspirerade av landets whiskeyhistoria och med fast beslutsamhet att återigen sätta Irland på whiskeykartan införskaffades utrustning och man började destillera i Denis garage 2003. Under 2020 invigs det nya destilleriet där man kommer ha en kapacitet att destillera 4 miljoner liter per år.

Systembolaget har gjort en satsning och har efterlyst fler flaskor i plast som går att panta. Helt rätt i tiden och inte lika tungt att bära hem.

Doft: Lite försynt i doften. Det smyger fram toner av citrus, vanilj, kaksmulor av finska pinnar.

Smak: Mycket av doften kommer tillbaka i smaken men här kommer en mer framtonande kropp av kola och bakade päron. Eftersmaken är liten till medelstor och det är här vi får en liten förnimmelse av vitpeppar från faten.

En lättsam elegant, irländsk blended whiskey.

West Cork Black Cask

Nr: 4666
Alkoholhalt: 40%
Pris: 259 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!