Inga dryckesmässor i Gbg i höst – ”Ett tungt beslut”

De tre dryckesmässorna på Svenska Mässan i Göteborg hösten 2020 blir inte av.

– Även om regeringen höjer gränsen från 50 till 500 deltagare hjälper det oss inte eftersom våra mässor drar tusentals besökare varje dag, säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor.

De mässor som berörs är bubbelmässan Sparkling Göteborg, den årliga publiksuccén En Öl & Whiskymässa, som båda skulle ägt rum i oktober (16–17 resp. 30–31). Dessutom Göteborg Vin & Deli, planerad till 4–5 december.

Den direkta anledningen är förstås coronapandemin och restriktionerna av antalet deltagare. Eftersom mässorna drar stora mängder besökare hoppades mässledningen in i det längsta på nya besked från regeringen.

– Situationen blev till slut ohållbar. Det är med tungt hjärta vi tvingats ta det här beslutet, säger Stanley Wong.

– I fjol hade de tre mässorna tillsammans över 40 000 besökare och vi vet att det finns ett jättstort sug på marknaden: bryggerier, destillerier, importörer och producenter vill träffa konsumenterna, som i sin tur vill testa alla nyheter.

Besökare som köpt biljetter får sina pengar tillbaka.

Dryckesmässorna, som arrangeras i samarbete mellan Svenska Mässan och Svenska Dryckesmässor, skulle egentligen gått i våras, men flyttades fram på grund av coronapandemin.

Nu är målsättningen att komma tillbaka med full kraft 2021:

– Hela vår organisation och alla våra utställare står beredda – den uppkomna situationen har gjort oss extra taggade. Vi vill inget hellre än att genomföra tre superevent nästa år!

– Men eftersom hälsan och säkerheten går före allt annat har vi ännu inte satt några datum för genomförandet 2021. Vi lovar att återkomma så fort vi har närmare information om tidpunkter och utformning, lovar Stanley Wong.

Foto: Niklas Maupoix

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!