Mackmyras jaktlycka

Mackmyra lanserar årligen två nya limiterade utgåvor anpassade efter säsongens möjligheter. I höstens utgåva har Mackmyra använt sig av det småskaliga vineriet Grythyttan och deras lingon- och blåbärsvin, Jakt, vilket resulterat i en ny hantverksmässig svensk whiskysmak redo för whiskyvärlden.

Grythyttans passionerade vinmakare Per och Ingunn skapar naturliga bärviner med omtanke och respekt för naturen och råvarorna.

– Jaktlycka är en varm och mjuk whisky fylld skogens skatter. Tonerna av bär tillsammans med det härliga kryddiga bidraget från den svenska eken ger en underbar smak av svensk skog och höst. Resultatet är en krämig och bärig whisky med en mjukt inbäddad kryddighet och toner av torkad frukt, vanilj och russin. Den kommer passa utmärkt som en klassisk avec till en dessert av mjölkchoklad, bär och nötter, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

Doft: Vaniljsocker blandat med björnbär, kola och vitpeppar.
Smak: Potent, intensivt varm smak av torkade aprikoser, karamelliserat socker blandat med torkade bär och russinmix.
Finish: Whiskyn har ett torrt, kryddigt avslut som går åt ett vinöst håll.

Mackmyra Jaktlycka

Nr: 84411
Alkohol: 46,1 %
Pris: 599 kronor (70 cl)
Lanseringsdatum: 2 september 2020

Foto: Andreas Englund

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!