Oktoberfestöl från Primátor

Sedan 1872 då Primátor (som betyder borgmästare) grundades har det fortsatt att vara ett lokalt bryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien. Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier, men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl. Bryggeriet har även internationellt prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale.

Naturligtvis gör de också ett oktoberfestöl. Det lanseras 1 september för tredje gången här hemma, men nu med full distribution. Primátor Oktoberfestive Lager har en alkoholhalt på 5,5 procent. Det beskrivs som en ”rund, fyllig och krispig tjeckisk lager med toner av honung, halm och bröd”.

Så här skrev vi förra året: ”fyllig frisk doft i oktoberölsstil. Humle, jäst och honung i doften och i smaken inslag av ljung. Balanserad beska i eftersmaken som är relativt lång. Poäng: 9/10.”

Primátor Oktoberfestive Lager

Nr: 11527
Pris: 22 kr (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!