Jacques Rhum Agricole

Fransmannen Jacques Bally grundade ett destilleri i Le CarbetMartiniques västkust. Året var 1917. Det var ett av de första destillerierna på Martinique att producera ”Rhum Agricole” från färsk sockerrörsjuice. Inspirerad av cognac från hans hemland, var Jacques Bally också bland de första som började lagra rom på ekfat på Martinique. Den långsamma lagringen på ekfat är något som karaktäriserar J.Bally genomgående och ger en komplex rom.

1978 flyttade destilleriet till östkusten och 1989 lades det ner, men J. Bally rom ägs numera av La Martiniquaise som är ett anrikt familjeägt spritföretag och rommen produceras på Distillerie de Simon, som anses som ett av de mest tekniskt avancerade destillerierna på ön.

Smaken är som en resa i sig.
Doft: Solmogen citrus, kanel, en aning stjärnanis och läder.
Smak: En torrare typ av rom. Den är fruktig och fräsch inledningsvis men går mot mer intensiva murriga toner som torkade dadlar, kaffe, russin, fuktig höstträdgård med fallfrukt. En nyans av exotisk frukt som ananas finns gömt i bakgrunden och en härlig kryddighet som är genomgående.
Finish: Eftersmaken hänger kvar av läder, tobak, vitpeppar och höstlöv.

Den 29 september kommer 400 flaskor av Jacques årgång 2002

J. Bally 2002

Nr: 10772
Pris: 799 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!