Buteljera ditt privatfat själv på Mackmyra

Mackmyra låter nu sina fatägare vara delaktiga i det sista steget på whiskyresan – att tömma fatet, fylla de exklusiva buteljerna och fästa sin egen whiskys skräddarsydda etikett på flaskan.

Så här skriver Mackmyra själva:
»En unik upplevelse i destilleriets nya buteljeringsanläggning där fatägare ges möjlighet att sluta cirkeln och bli en del av hantverket av sin egen whisky.

Mackmyra startade den svenska whiskyresan 1999 och några år senare lanserade Mackmyra sin idé om att skapa en upplevelsesresa genom att sälja fat, där hantverket av högkvalitativ whisky görs tillgängligt för intresserade. Det unika Reservekonceptet, där privatpersoner och företag kan köpa egna 30-litersfat och följa sin whisky från korn till flaska blev en succé som har spridit sig till destillerier runt om i världen, men än idag är Mackmyra ledande både till antal fat och omfattningen av upplevelsen.

– Vi, åtta grundare, fick i juli äran och möjligheten att buteljera de första åtta faten i Mackmyras nya eventbuteljering och vi skapade och tog fram egna etiketter till våra flaskor. Det blev en oförglömlig teambuildingdag, där alla deltog i arbetet som i en tomteverkstad. På kvällen provade vi tillsammans det färdiga resultatet till en specialkomponerad meny i Whiskybyns restaurang. Vi är övertygade om att alla världens livsnjutare kommer älska denna upplevelse, säger Magnus Dandanell en av Mackmyras grundare.«

Magnus Dandanell, VD Mackmyra

Läs mer på Mackmyra.se

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!