Biffigare Beefeater med blodapelsin

Yeomen Warders of Her Majesty’s Royal Palace and Fortress The Tower of London heter de egentligen, men kallas vanligen för Yeomen Wardens eller Beefeaters. Vaktstyrkan bestå normalt av 42 personer som med sina familjer bor inom The Towers område. För att kunna bli en Yeomen Warder lär man har tjänstgjort inom engelska krigsmakten i 22 år. Att de också kallas för ”Beefeaters” anses vara att en del av deras lön i början (1485 ?!) utgjordes av kött.

Den kanske mer kända ginen med samma namn lanserades först 1863, idag ägs varumärket av Pernod Ricard. Det finns i dagsläget sex olika varianter på Systembolaget. Den senaste kom helt nyligen: Beefater Blood Orange som följer deras smaksatta gin Beefeater Pink Strawberry. Den här gången har ginen smaksatts med blodapelsin.

– Den nya ginen inspireras dels av den rådande trenden kring smaksatt gin men också av att Beefeaters grundare James Burrough smaksatte en gin med handplockade apelsiner från Covent Garden Market i London 1876. Receptet kommer nu till liv 143 år senare. Snacka om att vara trendkänslig, säger Lisa Seifert, produktchef på Pernod Ricard.

Beefeater Blood Orange säga göra sig lika bra i en GT som i mer avancerade cocktails.

Beefeater Blood Orange

Nr: 40315
Pris: 249 kr (70 cl)
Alkoholhalt: 37,5%
Foto: Wyedean

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!