Ny Rye från Kyrö

Nyligen kom återigen en upplaga av Kyrö Malt Whisky, ett finskt hantverk som vunnit internationell guldmedalj i 2020 års upplaga av International Wine and Spirits Competition, däe den fick 98 poäng av 100 möjliga.

Kyrö Destilleris whisky är tillverkad av 100 procent fullkornsråg från Finland och har lagrats på bourbonfat och nya amerikanska ekfat. Finsk råg är liten i kornstorlek, och eftersom de flesta av smakkomponenterna är nära kornytan ger det en stor smak. Whiskyn är ”double pot-distilled” och lagrad i nya Amerikanska ekfat.

– Doften är stor med tydliga inslag av torkad frukt och smörkola med en hint av melass, stenfrukter och vanilj. Smaken är komplex med söt nektar, råsocker, råg och orientaliska kryddor. Avslutet är långt, med blommiga och kryddiga inslag, säger huvuddestillatören Kalle Valkonen.

Kyrö Malt Single Malt Rye Whisky

Nr: 8005502
Pris: 599 kr (50 cl) /

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!