Plantation Single Cask möter Linie Aquavit


Plantation Single Cask 2020 Fiji 9 YO har färdats på en lång resa genom 17 tidszoner för att utvecklas. De första sju åren lagrades rommen på bourbonfat i Fiji och seglade därefter vidare mot sydvästra Frankrike, där den sedan lagrades på ekfat i 18 månader. Sedan avslutades lagringsprocessen med ytterligare sex månader på fat från Linie Aquavit under en seglats över ekvatorn.

– Plantation Rum är kända för att kombinera traditionella metoder med nya innovativa tekniker och smaker. Mötet mellan den norska aquaviten och rommen från Fiji bevisar att de fortsätter tänka utanför boxen och vågar experimentera med oväntade inslag. Den som smakar får även ett kvitto på att det blir väldigt goda resultat, säger Hugo Simberg, brand manager på Spring Wine and Spirits.

Doften beskrivs som inledningsvis intensiv med inslag av exotiska frukter som följs upp med nyanser av ek, rök och kokos, som följs av en smak av mynta och friskhet från aquaviten som samspelar med den ekiga smaken.

Plantation Single Cask 2020 Fiji 9 YO

Nr: 40430
Pris: 899 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!