Scarabus – Nybuteljerat från Islay


Hunter Laing & Co Ltd är ett väletablerat företag med lång historia i whiskybranschen.
För något år sedan buteljerade man en whisky som man kallade Scarabus Single Malt Whisky (nr 85822, 547kr), en Islay Single Malt från icke namngivet destilleri. Den rökiga succén fick snabbt flera whiskies i ”familjen” och äntligen får vi se dem här. Nu kommer två av de nya medlemmarna i serien hit till Sverige. Härligt att kunna ha en miniprovning med tre rökiga uttryck från samma serie att jämföra. Det ser vi fram emot!

Scarabus Single Malt Whisky 10 YO

(nr 50557, 659kr) lanseras den 3 februari
Den här tioåringen håller 46% alkoholhalt och blir ett bra tillskott till den redan uppskattade rökiga lillebrodern som lanserades förra året. Den håller profilen med sin sötrökiga stil. Man har använt nya amerikanska fat och ex bourbonfat till lagringen.

Scarabus Batch Strength

(nr 50556, 679kr) lanseras 3 februari
Som namnet kanske avslöjar bjuder den här på en lite högre alkoholhalt: 57%. Ett exklusivt tillskott till serien och en efterlängtad version från många whiskyälskare. Här kan man vattna ned whiskyn efter smak. Ryggraden är sig lik med sin lite sötrökiga typ men den här bjuder på en ännu längre finish.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!