Nyhet: Black Snake Vat 7 Fourth Venom

Ni kanske har smakat på de tidigare utgåvorna från denna fenomenala serie? Black Snake Vat 7 Fourth Venom är en Single Malt Whisky (57,5%) som produceras av Blackadder. De har valt ut en icke namngiven single malt whisky och låter den lagras på ett stort sherryfat en tid.

I detta fall har man använt ett stort så kallat PX-fat. En gång om året tappar man cirka 2/3 av innehållet för att buteljera. Därefter fyller man på och toppar upp fatet för att whisky från samma destilleri för att den åter ska få blandas och vila ihop sig till nästa buteljering. En variant av ett solera-system skulle man kunna säga. Det innebär att det finns en del whisky i fatet som varit med sedan det stora sherryfatet fylldes för första gången 2014. Blackadder beskriver whiskyn så här: Smaken är snyggt söt med tydliga sherrytoner och kryddiga inslag med maltig choklad och russin.

Black Snake Vat 7 Fourth Venom

Nr 11272
Pris: 659kr
Lanseras: 4 februari 2021

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!