Explorer flädergin – med somriga drinktips


Förra året introducerades Explorer Pink Gin, med smak av jordgubb och rabarber. Uppföljaren är Explorer Fläder med en smak som beskrivs som välbalanserad med äkta fläderblom, citronskal, enbär och kryddor.

– Fläder är en smak som fått ett tydligt uppsving inom dryckesbranschen. Fläderns smakegenskaper lämpar sig utmärkt i gin och ger förutsättningar för att komponera riktigt goda drinkar och cocktails, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager hos Altia Sweden.

Precis som Explorer Pink Gin säljs Explorer Flädergin i en miljövänlig PET-flaska.
Jämfört med glasflaskor minskar utsläppen av växthusgaser med 60% per liter. Dessutom kräver PET-flaskan mindre energi vid tillverkning och återvinns enkelt. Den väger mindre än glas och är därför lättare att frakta.

Explorer Flädergin

Nr: 50586
Alkoholhalt: 37,5 %
Pris: 224 kronor, (70 cl) plus 1 kr pant

Explorers Fläder-GT

4 cl Explorer Flädergin
1 flaska tonic eller för extra bra flädersmak använd Thomas Henry Elderflower Tonic
Lime
Jordgubbar

Fyll glaset rikligt med is. Häll på Explorer Flädergin. Fyll upp med tonicen. Släpp ned ett limehjul i glaset och sätt en halv jordgubbe på kanten. Du är klar!

Fläderförfriskaren

4cl Explorer Flädergin
3cl citronjuice
2cl gurksockerlag
Toppa med Cava
Mynta
Citron
Gurka

Gurksockerlag:
Koka upp socker och vatten 50/50 (t.ex. 2,5 dl socker & 2,5 dl vatten) tills sockret har löst sig.
Mixa en halv gurka och sockerlag i en blender. Du behöver med andra ord 1 gurka på 1 liter sockerlag. Sila sedan av mixen och häll upp i flaska och placera i kylen. Här vill vi ha en så slät vätska som möjligt.

Fyll glaset med mycket is. Häll på Explorer Flädergin, färskpressad citronjuice och gurksockerlaget.
Toppa upp med cava. Garnera genom att lägga ner två halvmånar av citron, gurkskivor och sätt en myntatopp i glaset.

Fläder & Rabarber Collins

4cl Explorer Flädergin
2cl citronjuice
2cl rabarbersockerlag (kan bytas ut till rabarbersaft, ex BOB)
Sodavatten
Citron
Mynta

Rabarbersockerlag:
Koka upp 200g rabarber med 1 liter 50/50 sockerlag (lika delar vatten och socker) i 15 minuter, låt stå och svalna. Sila sedan av och fyll i upp i en flaska som placeras i kylen. Använd så snart det svalnat.

Fyll ditt glas rikligt med is. Häll på Explorer Flädergin, färskpressad citronjuice och rabarbersockerlaget. Toppa upp med sodavatten och rör om. Garnera genom att lägga ner två halvmånar av citron och sätt en myntatopp i glaset.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!