Mer High Coast till svenska fansen

För att behålla tillgängligheten så minskar High Coast flaskstorleken från 70cl till 50cl från och med 1 mars. Samtidigt gör de om designen på etiketten.

Origins-serien från High Coast Whisky lanserades under 2019 och har fått ett fantastiskt mottagande både i Sverige och utomlands. Framgången har dock gjort att whiskyn löper risk att ta slut. Att minska flaskstorleken hoppas man ska räcka så att alla kan få sin favoritwhisky. Fler flaskor till alla fans där ute med andra ord.

– Det är otroligt kul att många har hittat en ny favoritwhisky bland Origins på Systembolaget, säger Henrik Persson, VD på High Coast Whisky och fortsätter:
– När vi lanserade Origins-serien tyckte vi att våra prognoser var väl tilltagna och att målsättningarna var offensiva. Just nu är efterfrågan 2-3 gånger så stor vilket är kul, men något vi inte alls planerade för när vi kokade whiskyn för 6-8 år sedan.

Läs mer om deras beslut om att ändra buteljstorlekarna och hur det ändrar priserna för respektive flaska.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!