Ny toppwhisky för Skandinavien från Bunnahabhain

Nu lanseras Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask, en tolvårig whisky tillägnad den skandinaviska marknaden varav 170 flaskor kommit till Sverige.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask har slutlagrats i 36 månader på ett franskt Muscat Hogshead-fat. Därefter har den tappats på flaska för att sedan släppas endast på den skandinaviska marknaden. I Sverige finns bara 170 flaskor av den här cask strength-rariteten.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask har enligt importören en inbjudande bärnstensgul färg. Doften är aromatisk med tydliga inslag av rostade fat och karamell. Smaken är fyllig men lätt där inslag av choklad, kryddor, rostade nötter och bär är mest framtonande. Toner av knäck och söt grapefrukt tillsammans med ekfatstoner finns också här. En mycket balanserad whisky där eftersmaken stannar kvar länge i munnen.

Andrew Brown, Distillery manager på Bunnahabhain säger:
– This exquisite dram has all the elegance of French muscat and sweet nuttiness of Bunnahabhain, bottled at the perfect point of its maturation, at cask strength, for the greatest flavour and mouth feel.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask lanseras den 21 juni i Systembolagets beställningssortiment.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask

Artikelnr: 52646
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 56,5% (Cask Strength)
Pris: 1999kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!