3 frågor till John O’Connell från West Cork Distillers

De tre grundarna av West Cork Distillers: John O’Connell, Denis McCarthy och Ger McCarthy.

Allt om Whisky har fått en trevlig pratstund med John O’Connell från West Cork Distillers. En charmig herre med stort hjärta för sin gröna ö men framför allt för whiskey. Till att börja med så vill vi lära känna detta relativt unga destilleri som ligger sydväst om staden Cork.
I nästa nummer av Allt om Whisky kommer vi göra en djupdykning i detta superintressanta irländska destilleri.

Vem är du är och hur startade West Cork Distillers?
– Jag är en av grundarna och startade West Cork Distillers 2003 med små medel tillsammans med mina barndomsvänner Ger och Denis McCarthy. Sedan har det bara vuxit, 2014 flyttade vi ut från Denis bakgård till Market Street för att sedan växla upp ytterligare en gång till ett nytt och större destilleri i Skibbereen. Även om det har hänt mycket sedan 2003 så håller vi hårt på vår värdegrund. Vi försöker upprätthålla samt förmedla områdets genuina whiskeyhistoria och lokala råvaror.

Hur skulle du beskriva West Cork Distillers som företag?
– Vi är ett destilleri som är privatägt och vår viktigaste nyckel är personalen. West Cork Distillers har idag 134 anställda som ger både hjärta och själ för sin whiskey. Alla bor inom en radie på 120 km från destilleriet och tillsammans jobbar vi på ett hållbart sätt. Varje person på destilleriet har en viktig roll oavsett vad man gör. Vi ser oss som folkets destilleri.

Påverkar folket själva produkten?
– Ja, självklart! När vi tre startade företaget så ville vi göra en whiskey för folket av folket. Vår ambition är att göra en whiskey med hög kvalitet men man ska inte behöva betala en förmögenhet. Vi lägger hellre våra pengar på att göra bra whiskey än på massa dyr marknadsföring. Detta har gjort West Cork Whiskey tillgängligt för alla och något vi är stolta över.

I nästa nummer av Allt om Whisky ska vi grilla dig med frågor om en whiskeyfavorit i Sverige, West Cork Black Cask. Även vad man kan göra och se nere i Cork County och en djupdykning i folkets destilleri. Är du redo?
– Jag ser fram emot det!

Vi med!

Text: Tommy Isaksson foto: West Cork Distillers

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!