Japanska nyheter från nätbutik i november

The Single Malt Shop en är relativ nykomling när det kommer till nätbutiker. De specialiserar sig framförallt på begränsade och unika buteljeringar från hela världen. Detta görs från Irland i The Single Malt Funds helägda dotterbolag. Svensk skatt och moms ingår i priserna, och betalas direkt till svenska myndigheter av företaget, vilket innebär att varorna kan levereras till svenska konsumenter och levereras av deras logistikpartner UPS.

Allt om Whisky försöker hålla kolla på deras kommande nyheter. Pris och närmare information publiceras på deras hemsida närmare släppen som i detta fall blir i slutet av november.

Bland annat har The Single Malt Shop whisky från två välrenommerade japanska destillerier på ingång.

Akashi Single Malt Sherry Cask är producerad på Eigashima Distillery. Whiskyn är lagrad fem år på ex sherryfat. Den är inte kylfiltrerad och innehåller inga färgämnen. Enligt importören har whiskyn en bra intensitet men ska samtidigt vara mjuk och len i smaken, fylld av toner av vanilj och mandlar. Russin och körsbär finns i bakgrunden, med en lätt ton av rök i eftersmaken.

Okayama Triple Cask Single Malt produceras av Miyashita Distillery i Okayama – en exklusiv whisky där man använder man sig av 100% lokala råvaror. Den har lagrats på ex PX sherry-, brandy- och Mizunarafat (japansk ek). Doften fylls av mogna röda frukter. Den har en komplex smak av rostat trä med en mild kryddighet. Eftersmaken är lång och bär smaker av kakao och karamell. Denna fick guldmedaljInternational Spirits Awards 2019 i Tyskland.

Okayama Single Malt – gjord på korn från både Japan och Tyskland, och lagrad på Brandy-fat. Doften är fruktig med lätt inslag av peppar. Smaken har en blommig stil med kokosnöt och honung, även här hittar man peppar. I finishen hänger ek och en del kryddor kvar.

Många exklusiva buteljeringar lanseras i deras webshop. Irländaren Midleton Single Cask, 24 YO är ytterligare en höjdpunkt av de unika lanseringar som komma skall senare i höst.
https://thesinglemaltshop.com/

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!