Aberlour 14 och 18 snart på Systemet

Aberlours Master Distiller Graeme Cruickshank

Aberlour betyder ungefär: »Den babblande flodens mynning« och under hösten dyker två av destilleriets nykomlingar upp i Systembolagets beställningssortiment. Bägge två är fina exempel på destilleriets husstil; sherry-fatslagrade, väl avrundade och med en lång och balanserad finish.

Aberlour 14YO Double Cask 40 %

Denna whisky lanserades tidigare i år. Skapad av Master Distiller Graeme Cruickshank är den ett vackert samspel mellan ek och destillat, med doft av söt vanilj och mogna körsbär. Smaken sägs vara rund och mjuk, med karamell, mörka bär och mild kryddighet, följt av en lång och aningen söt finish.
Artnr: 53708
Volym: 70 cl
Pris: 599kr.

Aberlour 18YO Double Cask 43 %

I denna långlagrade whisky får sherryfaten stort utrymme, vilket ger en fyllig och komplex singelmalt med rik munkänsla.
I doften finner man fyllig toffee och knäck, tillsammans med mjuka frukter och citrus. Smaken sägs ha toner av svartvinbärssylt, krydda från ekfaten och honung.
Artnr: 53477
Volym: 50 cl
Pris: 899 kr.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!