Gin från Lule Älv


Om man ska tro dem på deras ord så är Lule River Distillery ’det småskaliga destilleriet vid Lule älv’ och deras mission är att producera drycker i små serier med utvalda råvaror från den norrbottniska naturen.

Med bara ett drygt år på nacken har mycket av tiden gått åt till att lära sig om allt som hör tillverkningen till; lagar regler och tillstånd. Men det har också haft sina ljusa sidor, enligt Jesper Töyrä, VD och en av de tre grundarna:
"Den roligare och skapande delen i det hela, där vi lagt mycket tid för att hitta den, ja enligt oss, perfekta mixen av lokala råvaror och botanicals, det har varit mycket intressant och ibland oväntade kombinationer som skapar de där unika men samtidigt tydliga dragen i en gin."

Under hösten kunde man äntligen börja experimentera med olika recept och deras första, mycket begränsade upplaga av Lule Dry Gin kom redan till jul och tog slut med en gång. Den 2 maj kommer nästa upplaga till Systembolaget, smaksatt med både enbär och typiskt norrbottniska smaker som havtorn och åkerbär.

Lule Dry Gin

Nr: 37309
Alkoholhalt: 42 %
Volym: 500 ml
Pris: 386 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!