Exspecto II från Nordmarkens destilleri

Nordmarkens destilleri ligger vackert vid Holmedalssjön bara några kilometer från den norska gränsen, och har sedan starten 2014 hunnit skapa en lång rad gin, rom, aquavit och whisky. Och det man inte bränner i det egna destilleriet köper man in för att lagra på utvalda ekfat.

Men det som släpps idag den 2 maj är egen produktion, även om man fick hjälp av ett annat destilleri i väntan på att det egna skulle bli klart. Exspecto II är en orökt singelmalt som tillbringat sju år på 50 l olorosofat i den värmländska skogen. Här väntar toner av mörk choklad, apelsin, sherry och russin, tillsammans med ek och vanilj.

Exspecto II

Nr: 37617
Alkoholstyrka: 50 %
Volym: 500 ml
Pris: 819:-

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!