Elegant Gin från Gotland

Sakarias och Mathias från Gotlands Ginfabrik

Gotlands Ginfabrik har sitt säte på Stafva Gård ungefär mitt på Gotland, och här produceras gin med smak av Gotland. Enbären handplockas norr om Visby, backtimjan odlas på centrala Gotland, tången dyker man efter utanför nordöstra Gotland och myskmadran odlar man själv, även om det är en växt med lång historia på ön.

Allt detta, tillsammans med det mineralrika gotländska vattnet, blir Gotlands Ginfabrik Dry Gin, en både potent och subtil gin med rika smakbottnar.
Och vad kan vara mer passande än att en elegant gin levereras i en elegant flaska? Tanken var att flaskan skulle ge känslan av Gotland, när havet slår in mot kusten, samtidigt som den skulle vara snygg i barskåpet och skön i handen. Och tre rätt av tre möjliga är inte dåligt.

Gotlands Ginfabrik Dry Gin

Nr: 38063
Alkoholhalt: 42,1 %
Volym: 500 ml
Pris: 349 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!