77-årig The Macallan Red Collection

The Macallan introducerar en alldeles exceptionell Single Malt whisky i serien The Red Collection: The Macallan 77 Years Old.

The Red Collection består av en rad mycket exklusiva Single Malts som ger uttryck för varumärkets historia, traditioner och hantverk.

The Macallan 77 Years Old är en extraordinär Single Malt och det första tillfälliga tillskottet som introducerats i serien sedan lanseringen 2020. En mycket sällsynt whisky från år 1945 och är därmed en av världens äldsta skotska whiskys. Det är dessutom en av de äldsta buteljeringarna som någonsin presenterats av The Macallan.

Just färgen röd har en lång historia hos The Macallan. År 1903 lanserade The Macallans ägare Roderick Kemp The Macallan Choice Old-sortiment, som enligt uppgift skickades paketerade med en distinkt röd stämpel för att urskiljas från märkets befintliga whisky, som då hade en svart märkning.

Smaknoter:
En fin balans av citrusfrukter med inslag av trä, rök och antik ek, i kombination med sötare toner av russin och dadlar. Toner av fyllig vanilj, ingefära, marmelad, sirap och torkad frukt, dessutom enen lätt rökslinga.
Eftersmaken är lång med smaker av körsbärspaj och tropiska frukter.

Whisky Makers Notes
Alkoholhalt: 43,2 %
Färg: Gyllene ek (100% naturligt framställd).
Doft: Extremt rik och fyllig, antik ek med en liten ton av harts, russin och dadlar, citrusfrukter, körsbärspaj och inslag av trärök.
Smak: Ananas, ingefära, sirap, torkad frukt, trärök, antik ek, marmelad, och vanilj som övergår till torkad frukt.
Finish: Lång och söt trärök, körsbärspaj och tropiska frukter.

The Macallan 77 Years Old kommer att finnas tillgänglig via Systembolaget den 1 mars till ett pris av 900 000 kr, med artikelnummer 504570.
(Observera att länken till Systembolaget fungerar först närmare släpp)

The Macallan 77 Years Old avtäcktes för första gången på den svenska marknaden under en intim middag i Blå Hallen i Stockholms stadshus för inbjudna gäster.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!