Blended grain från Nikka

Nikka The Grain är den tredje delen i serien Nikka Discovery Series, som räknar ner mot Nikkas 90-årsjubileum med ett nytt släpp varje år, ett släpp som knyter an till någon aspekt av Nikkas enorma kunnande. Det första släppet ägnade sig åt rök, det andra åt jäst, och nu det tredje, som belyser Nikkas grainwhisky. Nikka the Grain är en blend av grainwhisky från fyra olika destillerier, den äldsta från 1988. Dessa anförtroddes sedan åt Blender Watanuki, som lade samman dom till ett större helt, med mjuka vaniljtoner, päron och nötter, mot en milt rökig fond. Smaken är genomgående mjuk, med fin kryddighet och vanilj, följt av en lång och rik finish. Kommer till Systembolaget 11 april.

Nikka The Grain

Alkoholhalt: 48%
Nr: 4162601
Volym: 70 cl
Pris: 1 595 kr
Lanseringsdatum: 11 april

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!