Banner

Världens bästa öldansk på turné

Av | Publicerad 2012-10-31 | Lämna kommentar

Mikkel Borg Bjergsø och hans öl har väckt enormt uppseende de senaste åren. Hans ölbar, bara ett stenkast från bron över till Köpenhamn, är frekvent besökt av svenska som älskar öl. Och alla som varit där kommer tillbaka. Det är därför ingen tillfällighet att man anställt svenskatalande personal.
Men nu får alla de som inte kan åka till Köpenhamn och Danmark ändå möjlighet att prova några av upphovsmannens bästa brygder. I veckan inleds nämligen Mikkeller To Øl on Tour.

Resan börjar den 29 oktober på Bishops Arms Gustav i Malmö och avslutas den 3 november på Bishops Arms Folkungagatan i Stockholm. Däremellan ska Ölrepubliken i Göteborg besökas under två dagar, och De Klomp i Linköping under novembers första dag. Bortsett från att bryggerierna och importören Brill besöker dessa fyra städer och lär ut om sina öl kommer de även att anordna ölprovningar och ölmiddagar som är väl värda att gå på. Med sig kommer de dessutom att ha mängder av öl på fat och ytterligare ölsorter att tillgå på flaska.

Men det gäller att boka plats. Det är ingen tillfällighet att ölen idag har närmast kultstatus. Att hans bar dessutom blev framröstad av danska Politikens läsare till Danmarks bästa bar alla kategorier nyligen, säger med all önskvärd tydlighet vad det hela handlar om.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.