Banner

GlenDronach lanserar Cask Strength på PX-fat

Av | Publicerad 2013-03-28 | Lämna kommentar

GlenDronachMed sin klassiskt viktorianska stil är GlenDronach ett av Skottlands vackraste destillerier där det ligger inbäddat mellan böljande kullar och forntida stenhus vid Dronach Burn utanför Huntly i Eastern Highland. GlenDronach var ett av de första destillerierna som fick licens för att tillverka whisky och har ända in i våra dagar drivits mycket traditionellt med golvmältning och öppna koleldar.

Länge var GlenDronach ryggraden i den världsberömda blendwhiskyn Teacher’s men sedan BenRiach Distillery Co tog över destilleriet 2008 riktas fokus helt mot singel malt.

Whiskyn som nu lanseras, GlenDronach Cask Strength, har lagrats på sherryfat som tidigare innehållet både Pedro Ximenez- och Oloroso-sherry. Batch 1 består av 12 000 flaskor, buteljerade vid 54,8 %, utan kylfiltrering, utan färgämnen och utan nedvattning.

GlenDronach ägs sedan 2008 av destilleribolaget BenRiach Distillery Co som bildades 2004 när två sydafrikanska dryckesimportörer och Billy Walker, whiskyveteran från Burn Stewart, köpte BenRiach från Pernod Ricard. GlenDronach, som också köptes från Pernod Ricard, och BenRiach är därmed två av få helt privatägda destillerier i Skottland. Tillsammans har de båda destillerierna en kapacitet av över fyra miljoner liter ren alkohol årligen.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

Annons

Banner
 
Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.