Whiskyguru Andersson lanserar nr 14

Av | Publicerad 2013-04-05 | Lämna kommentar

Folke Andersson beklagade detta djupt, då P.N.A. hade utvecklats till en serie spännande skotsk maltwhisky och som fått erkännande i kräsna whiskykretsar. År 2010 erhöll Magni Spirits AB rätten till namnet och eftersom Folke Andersson är delägare i Magni Spirits AB, blev en fortsättning av Part Nan Angelen-serien möjlig.

PartNan_14Och snart är alltså 14:e versionen ute i handeln, från 1 maj går den att hitta på Systembolagets butikshyllor. Part Nan Angelen Littlemill Single Malt 1992 (Silent Still) buteljeras i en numrerad kvantitet om endast 1 073 flaskor.

”Part Nan Angelen nr 14” är en rest av det nedlagda destilleriet Littlemill´s historia. Man kan spåra dess rötter så långt tillbaka som till 1750. Därmed är Littlemill Distillery Skottlands äldsta kända whiskydestilleri. 1994 lades Littlemill i malpåse. Dödsstöten kom 2004 då destilleriets huvudbyggnader brann ner till grunden.

Idag – 263 år efter grundandet har destilleriet jämnats med marken och benämns i historieböckerna som ett ”Silent Still”. Endast mycket små kvantiteter lagrad Littlemill finns nu kvar ute på marknaden.

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.