Whiskyguru Andersson lanserar nr 14

Folke Andersson beklagade detta djupt, då P.N.A. hade utvecklats till en serie spännande skotsk maltwhisky och som fått erkännande i kräsna whiskykretsar. År 2010 erhöll Magni Spirits AB rätten till namnet och eftersom Folke Andersson är delägare i Magni Spirits AB, blev en fortsättning av Part Nan Angelen-serien möjlig.

PartNan_14Och snart är alltså 14:e versionen ute i handeln, från 1 maj går den att hitta på Systembolagets butikshyllor. Part Nan Angelen Littlemill Single Malt 1992 (Silent Still) buteljeras i en numrerad kvantitet om endast 1 073 flaskor.

”Part Nan Angelen nr 14” är en rest av det nedlagda destilleriet Littlemill´s historia. Man kan spåra dess rötter så långt tillbaka som till 1750. Därmed är Littlemill Distillery Skottlands äldsta kända whiskydestilleri. 1994 lades Littlemill i malpåse. Dödsstöten kom 2004 då destilleriets huvudbyggnader brann ner till grunden.

Idag – 263 år efter grundandet har destilleriet jämnats med marken och benämns i historieböckerna som ett ”Silent Still”. Endast mycket små kvantiteter lagrad Littlemill finns nu kvar ute på marknaden.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.