Banner

Cognacskollektion i miniformat

Av | Publicerad 2013-09-25 | Lämna kommentar

Cognacshuset Tesseron grundades 1905 av Abel Tesseron, det drivs av tredje generationen i form av far och son Alfred och Gerard, men fjärde generationen, Melanie, är också sedan 2005 involverad i företaget. De har två egendomar, Boneuil i Grande Champagne och Saint-Surban i Petite Champagne.

Från odlingarna där byggde Abel långsamt upp lager av eaux-de-vie som nu idag är mycket omfattande och ligger i en krypta från elvahundratalet. Tesserons eaux-de-vie var redan från början eftertraktad av större cognacsproducenterna och under hela 1900-talet var de viktiga underleverantörer till XO blends.

Tesseron Cognac_XO Miniature Packs

Idag ökar efterfrågan ständigt och de har lanserat sin cognac under eget namn. Eftersom de anser att det tar 10-12 år för en cognac att till fullo utveckla sin karaktär släpper de inte någon VS- eller VSOP-cognac.

Termen ”Lot” används sällan i Charente, men Tesserons lanserar sin cognac under olika numrerade ”Lots”. Alfred Tesseron säger så här: “These ‘lots’ are in fact blends – or perhaps more precisely marriages – taken from our reserve stocks in order to favour more aromas, structure and complexity”.

I Systembolagets beställningssortiment finns fyra olika ”Lots” och sedan början av september är det möjligt att provsmaka dem alla i en ”minikollektion” i det fasta sortimentet. Det är en förpackning med 4 50 ml-flaskor av Lot N° 90, Lot N° 76, Lot N° 53 och Lot N°29. Numret på kollektionen är 80398 och den kostar 514 kronor.

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.