Banner

Must & endiver

Av | Publicerad 2014-10-17 | Lämna kommentar

SPendrupsJulmustSpendrups Nygårda Julmust Vintage Oak kommer i år i två versioner. Den ena är lagrad i bourbonfat, den andra i romdito. Årets kock, Filip Fastén, ombads komponera smårätter som skulle passa dem. Han valde endiver för ovanlighetens skull:

– Endiven bjuder på mycket beska och det är utmanande, men lyckas man runda av beskan tillräckligt mycket med andra ingredienser lyfter beskan alla smaker och förstorar dem. Den kräver mycket, men ger också mycket, därav min hatkärlek, säger Filip Fastén.

Till den bourbonfatslagrade musten gjorde han en syrad endivesallad med blåmögelost och valnöt. Till den romfatslagrade musten blev det en kryddstekt endiv med hjortron och vaniljkräm.

Tycker ni det här låter spännande så hittar ni recepten här och här.

Nygårda Julmust Vintage Oak på 75 cl glasflaska finns till försäljning på Systembolaget i begränsad upplaga från och med den 1 november. Priset är 29.90 kr.

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.