Sex års guldcider

Stowford PressFör sjätte året i rad plockade engelska Stowford Press hem guld när årets tävling på Stockholm Beer & Whisky Festival avgjordes. Man hittar den i Systembolagets beställningssortiment där den har numret 88008 och kostar 18,10 kronor.

Den halvtorra cidern har en tydlig äppelkaraktär med inslag av akaciahonung och citrusskal. Rekommenderas till rätter av fläsk eller kyckling, men också som sällskapsdryck.

Producenten Westons är ett familjeföretag som startades 1880 av Henry Weston i byn Much Marcle mellan Birmingham och Cardiff där det ligger än idag och drivs numera av Helen Thomas, Henrys barnbarnsbarn. Fortfarande används samma äppel- och päronodlingar som när produktionen startade och alla äpplen plockas för hand. Man exporterar i nuläget till fler än 30 länder och Westons är Storbritanniens största oberoende ciderproducent.

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör