Vinnande snapsvisa

Peter-ThurellAv de drygt 240 snapsvisor som skickades in till Spritmuseum och årets Svenska Mästerskap vann Peter Thurell från Danderyd med sin ”Nu och då”.

Förutom Thurell ingår Anders Byström, Hans Fredin, Zaida Granath och Håkan Holmquist nu i det svenska landslaget i snapsvisor som den 22 november tävlar mot Finland i Helsingfors. Årets jury var Louise Hoffsten, sångerska, Olof Stenhammar, entreprenör och bonde, Dan Lundberg, chef för Arkiv- och biblioteksavdelningen på Statens musikverk och Ingrid Leffler, museichef på Spritmuseum.

(Mellis:) NU OCH DÅ

Melodi: Skånska slott och herresäten.

Kravet att alltid ta vara på ”nuet”

har numera stigit dom flesta åt hu’et.

Om snapsen ska tas innan ”nuet” blir ”då”,

så, säg, va´ i helsicke väntar vi på?

(Foto: Spritmuseum)

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör