Excellent Glenfiddich

image002Glenfiddich 26YO Excellence har legat på enbart amerikanska bourbonfat under hela lagringsprocessen. Faten är rostade över öppen eld innan lagring, vilket ytterligare bidragit till en komplex smak.

Så här berättar Malt Master Brian Kinsman:

– Den djupa eksmaken byggs successivt upp med inslag av exotiska kryddor och lakrits som balanseras med blommiga toner och vanilj. Samtidigt som Glenfiddich 26YO Excellence har ett nytt och eget uttryck representerar de blommiga inslagen vår långa tradition av att skapa whisky med djup smak med inslag av fruktighet och blommighet. Det här är helt klart en av våra mest exklusiva lanseringar genom åren och en hyllning till vår långa whiskytradition.

Glenfiddich 26YO Excellence (nr 89050) finns i Systembolagets beställningssortiment. En flaska (700 ml) kostar 3 699 kronor.

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör