Banner

Rum of Stars

Av | Publicerad 2015-02-19 | Lämna kommentar


RumNationImportören Renbjer & Magnusson, som har devisen ”The Taste of Stars”, står bakom Rum Nation Jamaica Pot Still (nr 40400, 402 kronor). Rum Nation är en oberoende buteljerare av rom från olika destillerier och ursprung.  Tanken är att belysa de olika stilarna på rom som finns i olika delar av Karibien.

Rum Nation Jamaica Pot Still beskrivs som smakrik, kryddig och fruktig, och precis som annan jamaikansk rom är den komplex och fyllig som följd av de ovanligt långa jäsningstiderna. Den är olagrad för att bevara det ursprungstypiska och har buteljerats vid 57 procent, vilket motsvarar 100 British Proof.

Renbjer & Magnusson rekommenderar den till mörk choklad, och föreslår Valhorna Caribe 66 procent. Men prova den också tillsammans med ”Chocolate Santander – Colombian Single Origin – Dark Chocolate Passion Fruit Bits” från Nacional de Chocolades och känn hur den balanserar och samspelar med rommens smaktoner av peppar, gröna oliver och örter.Jamaica_1676_(John_Speed)

 

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.