Rum of Stars


RumNationImportören Renbjer & Magnusson, som har devisen ”The Taste of Stars”, står bakom Rum Nation Jamaica Pot Still (nr 40400, 402 kronor). Rum Nation är en oberoende buteljerare av rom från olika destillerier och ursprung.  Tanken är att belysa de olika stilarna på rom som finns i olika delar av Karibien.

Rum Nation Jamaica Pot Still beskrivs som smakrik, kryddig och fruktig, och precis som annan jamaikansk rom är den komplex och fyllig som följd av de ovanligt långa jäsningstiderna. Den är olagrad för att bevara det ursprungstypiska och har buteljerats vid 57 procent, vilket motsvarar 100 British Proof.

Renbjer & Magnusson rekommenderar den till mörk choklad, och föreslår Valhorna Caribe 66 procent. Men prova den också tillsammans med ”Chocolate Santander – Colombian Single Origin – Dark Chocolate Passion Fruit Bits” från Nacional de Chocolades och känn hur den balanserar och samspelar med rommens smaktoner av peppar, gröna oliver och örter.Jamaica_1676_(John_Speed)

 

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör