Laffes vänners val

kdhdmd1fonoprdrqcskwFrån och med den 2 mars ingår Laphroaig Select i Systembolagets ordinarie sortiment. Numret blir 42601 och priset 389 kronor.

Whiskyn är ett resultat av en omröstning av den globala medlemsklubben ”Friends of Laphroaig”. De presenterades med sex olika smakkombinationer som de fick välja mellan och de röstade dessutom fram det slutgiltiga namnet.

Inspirationen till Laphroigh Select kommer från Ian Hunter, en av de första skotska whiskymakarna som åkte till ”bourbon county” i USA. Där valde han nya typer av fat som kunde ge honom bättre och jämnare kvalitet och tillföra nya smaker. Han kombinerade de nya faten med de traditionella europeiska fat som Laphroaig använt sig av tidigare. Under sent 1940-tal till tidigt 1950-tal började en ny Laphroaig att ta form.

För Laphroaig Select inspirerades destilleriet av Ians tidiga arbete med kombinationen av Oloroso sherryfat,amerikanska vita ekfat, PX sherryfat (hogshead), Quarter Casks och slutligen ”first fill” bourbonfat.

 

 

 

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!