Banner

Till final i Sydney

Av | Publicerad 2015-02-04 | Lämna kommentar


Hej-Feb-2015-8410Den svenska vinnaren i en av världens största drinktävlingar (BACARDÍ Legacy) har korats. Emil Åreng heter han och arbetar på nystartade baren Open/Closed i Umeå. Vinsten betyder att han kommer att representera Sverige i den globala finalen som går av stapeln i Sydney den 1-3 maj. Hans vinnardrink heter Pepin Cocktail och består av BACARDÍ Gold, lönnsirap och skum gjort på majs.

 

 

Hej-Feb-2015-8507PEPIN COCKTAIL

60 ml Bacardi Gold

20 ml Maple Syrup

20 ml Lime juice

Top with corn foam

 

GARNISH: Microplane dried sweetened corn on the top

GLASS:  Old Fashioned

Hej-Feb-2015-8407METHOD: Shake and strain. Top with Corn Foam.

FOAM: Make 2 L Simple syrup, add two pre boiled corn cobs, let it rest for medium heat for about one hour. Strain and add two leafs of gelatin. Pour in to a Cream Siphon and add 2 cream chargers. Let it rest in the fridge for 1 hour. Ready to go. Easy!

 

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

  • Välkommen

    Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

  • Aktuellt nummer

    Senaste numret av Allt om Whisky
  • Från tidningen

    Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
  • Whisky, öl och mat

  • Missat något nummer?

    Gamla nummer av Allt om Whisky
  • Citera oss gärna

    Creative Commons License
    Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.