Banner

Världsbäst cognac & årets producent

Av | Publicerad 2015-02-05 | Lämna kommentar

Elodie-Abecassis-et-Francis-Abecassis-ABK6-COGNACI nummer 4 av Allt om Whisky förra året kunde ni bland nyheterna läsa om cognacen ABK6 från cognacshuset Abecassis som då just utnämnts till ”Världens bästa cognac”. Som om inte det var nog för ett år så utnämndes hela cognacshuset i november till ”Årets cognacsproducent 2014” vid New York International Spirits Competition”. Där man också tilldelades guld för sin ABK6 Cognac V.S.

Importören TOMP såg till att deras ABK6 VSOP Single Estate kom till Beställningssortimentet förra året. Sedan första december ligger den i det ordinarie, där har den nummer 86704 och priset är 411 kronor för 70 centiliter.

ABK6GDCRU-WBCVarumärket ABK6 lanserades 2005 och fyller tio år i år alltså. Namnet är en lek med uttalet av familjenamnet. Far och dotter, Francis och Elodi Abecassis, huserar på Maine Drilhon i Petit Champagne där de byggt upp distriktets största Single Estate, vilket betyder att hela produktionen, från druva till flaska, sker på egendomen. De har också ytterligare en egendom i området Fine Bois: Domain de chez Maillard.

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.