Banner

Kilchoman Loch Gorm igen – för sjätte gången

Av | Publicerad 2017-06-15 | Lämna kommentar


Kilchoman Loch Gorm 2017 är den senaste utgåvan från Kilchoman på Isle of Islay. Det är den sjätte utgåvan som släpps och totalt kom det 240 flaskor till Systembolagets beställningssortiment idag.

Kilchoman Loch Gorm har varje år sedan 2012 släppts i en begränsad kvantitet. Årets utgåva destillerades 2009 och totalt har man buteljerat 13 500 flaskor, som ska tillgodose efterfrågan från whiskyälskare över hela världen. Detta är en Single Malt Whisky som lagrats uteslutande på fat som tidigare innehållit Oloroso sherry, vilket gör den till en fullskalig sherrybomb. I sedvanlig Kilchomanstil är produkten naturlig i färgen och icke kylfiltrerad.

– Allt fler börjar få upp ögonen för Kilchoman, Affärsområdeschef Peter KokovicEnjoy Wine & Spirits. Därför känns det roligt att nu kunna bekräfta att vi fått 240 flaskor av Loch Gorm 2017 till Sverige. Årets utgåva är den äldsta som hittills lanserats och lär sannolikt inte göra någon besviken.

Kilchoman Loch Gorm 2017 har en påtagligt rökig doft med inslag av kryddor, mörk choklad, russin, citrus och läder. Smaken är rund och kraftfull där toner av torvrök samsas med fruktig sherrysötma, kryddor, mörk choklad, aprikos och kakao. Avslutningen är lång med en behaglig kryddighet i eftersmaken.

Kilchoman Distillery är ett småskaligt familjeägt destilleri på Islay. När de första dropparna började sippra från kopparpannorna den 14 december 2005 var Kilchoman det första destilleriet som öppnat på Islay de senaste 124 åren. Kilchoman destillerar cirka 175 000 liter per år och är därmed Islays i särklass minsta destilleri och ett av de minsta i hela Skottland.

Kilchoman Loch Gorm 2017
Alkoholhalt: 46%
Nr: 81706 (70 cl)
Pris: 799 kr

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.