Banner

240 flaskor Kilchoman 100 % Islay 7th

Av | Publicerad 2017-09-04 | Lämna kommentar


Den sjunde september webblanseras 240 flaskor Kilchoman 100 % Islay 7th Edition. Men det gäller att vara på alerten.

Kilchoman 100 % Islay 7th Edition destillerades 2010 och har sedan dess legat på bourbonfat från Buffalo Trace-destilleriet.

100 % Islay gör verkligen skäl för namnet ”from barley to bottle” eftersom kornet hämtas från den egna gården Rockside Farm där det också genomgår traditionell golvmältning. Med sina 20 ppm har 100 % Islay en aning mindre rökig karaktär än övriga varianter från destilleriet. I sedvanlig Kilchomananda är whiskyn naturlig i färgen och icke kylfiltrerad.

Kilchoman 100 % Islay 7th Edition sägs ha en elegant rökig doft med inslag av honung, apelsin, citrus och stenfrukt. Den har en finstämd ton där lätt rökighet samsas med inslag apelsin- och citronmarmelad. Avslutningen beskrivs som elegant och finstämd.

– Detta är en whisky som är unik i sitt slag vilket gör den till ett eftertraktat byte bland whiskyentusiaster världen över. Varje utgåva som släpps har mer ålder än föregående vilket gör att den skiljer sig från år till år. Den ytterst begränsade tillgången gör att den snabbt tar slut och det gäller verkligen att vara alert om man vill vara säker på att komma över en flaska, säger Peter Kokovic, Affärsområdeschef på Enjoy Wine & Spirits.

Kilchoman 100% Islay
Nr: 40062
Antal: 240 flaskor
Pris: 899 kr

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.