Prissänkt Purity sålde slut

Av | Publicerad 2017-10-10 | Lämna kommentar


Purity Vodka från Ellinge slott kan kalla sig världens bästa vodka efter att ha vunnit flest guldmedaljer i internationella tävlingar genom tiderna. Under hösten gjordes en rejäl prissänkning av mikrodestilleriets vodka för att få fler svenskar att upptäcka så kallad ultra-premium-kvalitet. Resultatet blev att Purity Vodka sålde slut i alla lager.

Efter att tidigare främst varit inriktad på USA-export har svenska Purity Vodka nu även valt att satsa på sin hemmamarknad, trots att ultra-premium-kvalitet endast står för en av tusen sålda flaskor vodka i Sverige. För att göra Purity Vodka tillgänglig för fler genomfördes därför en kraftig prissänkning den första september – från 481 till 298 kronor. Resultat blev att vodkan sålde slut i hela Sverige.

– Responsen av prissänkningen tog oss på sängen och tömde lagret, säger Thomas Kuuttanen som är Master Blender på Purity Vodka. Vårt mikrodestilleriet i Ellinge går nu på högvarv för att vi så snart som möjligt ska finnas på hyllorna igen. Den svenska traditionen av att dricka vodka går långt tillbaka i tiden. Vårt mål är därför inte att öka konsumtionen utan att visa på de enorma kvalitetsskillnader som finns inom vodka.

Purity Vodka återfinns normalt sett i utvalda butiker på Systembolaget samt genom beställningssortimentet. Nya flaskor är under full produktion och blir tillgängliga på butikshyllorna och i beställningssortimentet under vecka 41, 2017.

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.